Παρέμβαση ECI για τα Ψηφιακά Δικαιώματα (GDPR)

Παρέμβαση σχετικά με την υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού κανονισμού GDPR (General Data Protection Regulation) καταθέτει ο Πέτρος Μποτσαράκος, δημοσιογράφος, μέλος του ΕCI και της ΕΣΗΕΑ, θέτοντας εύλογα ερωτήματα και προϊδεάζοντας για τις επικείμενες πρωτοβουλίες του Eυρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας για το σημαντικό αυτό θέμα.

Η παρέμβαση υλοποιήθηκε στην διάρκεια της Δράσης «The Polk Project», που διοργανώθηκε από το ECI και τους θεσμικούς συνεργάτες του και έλαβε χώρα στις 25 Μαΐου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.  Σε αυτήν υπογραμμίζονται τα νέα ενισχυμένα δικαιώματα που αποκτούν οι χρήστες του διαδικτύου στην διαχείριση των προσωπικών τους δεδομένων, καθώς και οι μεγάλες αλλαγές που επέρχονται, οι οποίες δημιουργούν νέες ευκαιρίες αλλά και νέους κινδύνους. Η εστίαση δεν είναι στις επιχειρήσεις και τους φορείς, αλλά στην Κοινωνία ευρύτερα.

Τονίζει πως "Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας - ECI, αντιλαμβανόμενο την επιτακτική ανάγκη για ενημέρωση του Πολίτη πάνω σε αυτές τις αλλαγές παίρνει πρωτοβουλία να κινητοποιήσει όποιον έχει χρήσιμη άποψη. Απευθύνεται στο κράτος, στην αγορά, στους θεσμικούς φορείς, στους πολίτες και στην ακαδημαϊκή κοινότητα ώστε να διαμορφωθεί μια σύγχρονη και αποτελεσματική καμπάνια ενημέρωσης και να καταγραφούν τα πρώτα βήματα, αλλά και τα πρώτα προβλήματα στην εφαρμογή του νέου κανονισμού¨. Στην γραπτή ανακοίνωση που ακολούθησε, προγραμματίζεται μία ανοιχτή στην κοινωνία Εκπαιδευτική Ημερίδα το Νοέμβριο του 2019, στο Πλαίσιο των δράσεων του ECI για την Εγγραμματοσύνη του Πολίτη (Citizen Literacy) που θα εστιάσει, στα Ψηφιακά του Δικαιώματα.

 

Διαβάστε εδώ την Παρέμβαση του Πέτρου Μποτσαράκου

Share it

Επικοινωνία

Artemidos 6 & Epidavrou,
151 25 Maroussi,
GREECE

Αναζήτηση