Ισότιμος Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών Δημοσιογραφίας

Ερευνητικοί και πανεπιστημιακοί φορείς από Ελλάδα και Αυστρία, προσφέρουν "Master of Arts" (M.A.) ερευνώντας παράλληλα την "μετάλλαξη" του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και τον επανακαθορισμό του, μέσω των Νέων Τεχνολογιών. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Διεθνούς Δημοσιογραφίας του δημόσιου Αυστριακού πανεπιστημίου DUK, η Γενική Γραμματεία Έρευνας Τεχνολογίας, δια του Ερευνητικού Κέντρου 'Αθηνά', το Ιδρυμα για την Προαγωγή της Δημοσιογραφίας Α.Β. Μπότση, αλλά και το Εργαστηριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ, συμπράτουν σε μία απόπειρα να 'συγχρονίσουν' δημοσιογράφους από την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε ένα πρόγραμμα, που όχι μόνον επιτελείται παραλλήλως σε δύο χώρες, αλλά και συνδυάζει την γνώση και εμπειρία ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων από τα σημαντικότερα ΜΜΕ της ηπείρου. Η πρωτοβουλία συνεργάζεται με την Ένωση Ευρωπαίων Εκδοτών Διαδικτύου, με τους οποίους η Συνέργεια συν-δημιουργεί νέες ακαδημαϊκές κατευθύνσεις για το Φθινόπωρο του 2016.

Ο τίτλος Μaster of Arts του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας που απονέμεται από το Πανεπιστήμιο DUK έχει διαπιστευθεί ως Ισότιμος από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Ο νέος (έβδομος) κύκλος μαθημάτων ξεκινάει 11 Φεβρουαρίου 2016. Ο κύκλος σπουδών ολοκληρώνεται τέλος του 2017, ενώ μέρος των μαθημάτων υλοποιείται στο πανεπιστήμιο DUK στην Βιέννη.
Τα μαθήματα γίνονται σε εντατικές περιόδους (ώστε να διευκολύνονται ενεργοί δημοσιογράφοι η μετεκπαίδευση των οποιών είναι άλλωστε ο στόχος του φορέα). Το Ευρωπαίκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (European Communication Institute - ECI) αξιοποιεί τους ανθρώπινους και άλλους πόρους του τόσο σε ακαδημαϊκά έργα, όσο και σε πρωτοβουλίες υποδομών για τον εκσυγχρονισμό δημοσιογραφικού λειτουργήματος, και δι'αυτού της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Γενικές Πληροφορίες Υποψηφιότητας

 

 

 

Οι Yποψήφιοι της περιόδου 2016 - 2017 πρέπει να στείλουν σύντομο βιογραφικό (φάση 1) στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Εφ'όσον προεπιλεγούν θα τους σταλεί το πακέτο υποψηφίου (φάση 2).
Θυμίζουμε πως οι επιλεγέντες καλούνται σε συνέντευξη (φάση 3), και εφ'όσον απαιτηθεί προσκομίζουν την υπόλοιπη υποστήριξη της υποψηφιότητάς τους (συστατικές, έγγραφα - φάση 4).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Share it

Επικοινωνία

Artemidos 6 & Epidavrou,
GR-151 25 Maroussi,
GREECE

Αναζήτηση