Η ελληνική Innoetics, τεχνοβλαστός του Ε.Κ. "Αθηνά" , εξαγοράσθηκε από τη Samsung

Η εταιρία Innoetics (www.innoetics.com), κορυφαία εταιρία διεθνώς στις τεχνολογίες φωνής και τεχνοβλαστός του Ε.Κ. "Αθηνά", (ECI senior founding partner) αποκτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Samsung Electronics. Η τεχνολογία της θα μπει σε κάθε τηλέφωνο και κάθε συσκευή Samsung που θα έχει στο μέλλον φωνητική επικοινωνία με "ψηφιακούς βοηθούς" παγκοσμίως. Τα προ 10ετίας αποτελέσματα των ερευνητών του ΙΕΛ ήταν η βάση της δημιουργίας της Innoetics, και η επιχειρηματική προσπάθεια των ανθρώπων της εταιρίας οδήγησε σε αυτή τη τεράστια επιτυχία, μοναδική όχι μόνο για το Κέντρο “Αθηνά” αλλά για όλο τον ερευνητικό ιστό της χώρας.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», και καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νιών του ΕΚΠΑ, δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στους ερευνητές, τον επικεφαλής Σπύρο Ράπτη και τους Αιμίλιο Χαλαμανδάρη, Πύρρο Τσιάκουλη, και Σωτήρη Καραμπέτσο, για την μεγάλη αυτή κατάκτηση της Innoetics, ειδικά σε αυτή την συγκυρία για την Ελληνική κοινωνία.

«Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του «Αθηνά» είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για την εξαιρετική και μοναδική αυτή επιτυχία της Innoetics. Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της. Η Innoetics, μετά από έντονη και συστηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου. Το «Αθηνά» θα αξιοποιήσει αυτήν την εμπειρία για να υποστηρίξει καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες της κοινότητάς του προωθώντας την μετατροπή των αποτελεσμάτων της έρευνας σε αποδοτικές εφαρμογές, καθώς και κοινωνικώς χρήσιμες , βιώσιμες πρωτοβουλίες.

Share it

Επικοινωνία

Artemidos 6 & Epidavrou,
GR-151 25 Maroussi,
GREECE

Αναζήτηση