Δύο πολιτιστικές Εκδηλώσεις από μέλη του ECI

Το Nέο 'Salon des Cent': Αφιέρωμα στον Toulouse-Lautrec στο Μουσείο Μπενάκη

To 2001 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από το θάνατο του Henri de Toulouse-Lautrec. Με αφορμή την επέτειο αυτή, εκατό κορυφαίοι γραφίστες από όλο τον κόσμο σχεδίασαν από μια αφίσα, τιμώντας τον ίδιο και το έργο του. Οι αφίσες αυτές παρουσιάστηκαν στην έκθεση Le Nouveau Salon des Cent, στο Centre Pompidou, στο Παρίσι, το χειμώνα της ίδιας χρονιάς και έκτοτε σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και στην Αμερική.

Δεκαέξι χρόνια μετά η έκθεση παρουσιάζεται στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη, εμπλουτισμένη με πέντε πρωτότυπες αφίσες του HenrideToulouse-Lautrec και μια του PierreBonnard από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλέξανδρου Σούτζου και δεκαέξι αφίσες που δημιουργήθηκαν από ισάριθμους Έλληνες δημιουργούς, με τις ίδιες προδιαγραφές της έκθεσης του 2001.

Τέλος, την έκθεση πλαισιώνουν προσωπογραφίες του Toulouse-Lautrec που δημιουργήθηκαν σε sketchbooks από σπουδαστές της Σχολής Βακαλό.  Ο επιμελητής της έκθεσης είναι ο Διδάσκων του ECI, διακεκριμένος Infographer – Journalist, Πάνος Κωνσταντόπουλος

 

«Με Πυξίδα το Φως», 9η έκδοση, από τον διδάσκοντα Πάρι Κατσίβελο