Συμμετοχή του ECI στο 21ο Ετήσιο Συνέδριο «ICT Forum»

Στις 12 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε το 21ο  Ετήσιο Συνέδριο «Greek ICT Forum» στο Ξενοδοχείο Titania, στην Αθήνα, με θέμα “ Το ψηφιακό επιχειρείν και οι προκλήσεις των cloud, 5G, IoT, Cybersec και ΑΙ”. Πρόκειται για μια ετήσια συνάντηση, η οποία εδώ και 21 χρόνια καταγράφει τις εξελίξεις στην Ψηφιακή Βιομηχανία, που είναι απαραίτητες και αναγκαίες για τα σταθερά βήματα της ελληνικής κοινωνίας στον 21ο αιώνα.

 

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Γιάννη Χαλαβαζή, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια υφεσιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας εν μέσω μνημονιακών συνθηκών Επιχειρήσεις, Τράπεζες, Φορείς και Δημόσιες Υπηρεσίες βρίσκονται αντιμέτωπες με σειρά πρωτόγνωρων πιεστικών συνθηκών τεχνολογικού εκσυγχρονισμού κάτω από τις επιταγές του «Ψηφιακού Μετασχηματισμού». Σύμφωνα με διεθνείς και ελληνικές μελέτες, το υπολογιστικό νέφος (G-Cloud) , η Tεχνητή Nοημοσύνη (Artificial Intelligence), η Ρομποτική με τις «Ευφυείς» Διαδικασίες (Machine Learning), τα ασύρματα δίκτυα 5ης Γενιάς (NGAs/5G), η Κυβερνοασφάλεια και σειρά νέων Ψηφιακών Τεχνολογιών επιφέρουν ακόμη πιο δραστικές μεταβολές στις επιχειρηματικές, επιχειρησιακές, οικονομικές, κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις.

 

Μεταξύ των ομιλητών του εν λόγω Συνεδρίου, ήταν και στελέχη του ECI: o επικεφαλής του Ινστιτούτου, κ. Μάριος Νόττας, ο καθηγητής (ΕΜΠ, ECI) Δρ. Γιώργος Καμπουράκης και ο προκαθήμενος του Humanistic Communication Lab Δρ. Γιώργος Μανωλάκος,  των οποίων η εισήγηση αφορούσε τη θεματική ενότητα “ Οι Ψηφιακοί ορίζοντες του Ελληνικού Πολιτισμού και οι νέες προοπτικές”. To θέμα της συνδυασμένης εισήγησής τους ήταν Τεχνολογία, Δημοκρατία και Εκπαίδευση: Η Τέχνη του να είσαι Πολίτης (περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις άλλες θεματικές ενότητες βρείτε εδώ).

 

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου, όπου παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα και προτάσεις για την αναγκαιότητα μιας συνεκτικής Εθνικής Στρατηγικής για τις ΤΠΕ, ολοκληρώθηκαν με εισήγηση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ.  Κυριάκου Πιερρακάκη.

                                                                              

                                               

Share it

Επικοινωνία

Artemidos 6 & Epidavrou,
151 25 Maroussi,
GREECE

Αναζήτηση