Εκκίνηση για το νέο ΠΜΣ ‘Ψυχολογία & Κοινωνικά Δίκτυα’

Networked Brains Networked Brains Image by Gerd Altmann from Pixabay

Την Κυριακή, ο καθηγητής Δρ Γιώργος Καμπουράκης και ο Ερευνητής - Ακαδημαϊκός Διευθυντής του ECI Δρ Χαράλαμπος Τσέκερης παρουσιάζουν το διεπιστημονικό πλαίσιο του νέου ΠΜΣ Ψυχολογία και Κοινωνικά Δίκτυα.

Στην διάρκεια των μαθημάτων τους που εκτείνονται μέχρι τον Μάιο, θα συνδυασθούν  διαφορετικά πεδία γνώσης, θεωριών, μεθόδων, τεχνικών και δεξιοτήτων που σχετίζονται με την Κοινωνική Συμπεριφορά στο σύγχρονο περιβάλλον.

Στην προσέγγιση των δύο επιστημόνων που ό ένας έρχεται από την Φυσική - Ηλεκτρονική και Πληροφορική ενώ ο Άλλος από τις Κοινωνικές Επιστήμες με εστίαση στα Νέα Μέσα, εξέχουσα θέση κατέχουν οι επαναστατικές προσεγγίσεις της Πολυπλοκότητας, του Χάους, των Κοινωνικών Δικτύων και του Κοινωνικού Ιστού (Web Science), οι οποίες ρίχνουν πολύτιμο αναλυτικό φως στην Κοινωνική Συμπεριφορά. Αυτή πλέον αποτελεί μία Επιστήμη - Κόμβο (και σαφή ρόλο στην κατανόηση και διαχείριση της καθημερινότητας) που, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αρχίζει να γίνεται κατανοητή σε βάθος μέσα από τη συστηματική επιστημονική μελέτη των Νόμων της Φύσης, όπως επίσης και μέσα από τη μεθοδολογία έρευνας των θετικών επιστημών.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν την ανάγκη για Κοινωνικούς Επιστήμονες με πολλαπλές διαπειθαρχικές δεξιότητες και εξειδικευμένες γνώσεις, εξοπλισμένους με νέα εργαλεία και νέες θεωρίες / τεχνικές.

Share it

Επικοινωνία

Artemidos 6 & Epidavrou,
151 25 Maroussi,
GREECE

Αναζήτηση