Προσωπικότητες Ευρωπαϊκής Εμβέλειας στα Μαθήματα του ECI

Αίθουσα διδασκαλίας Αίθουσα διδασκαλίας ECI

Σε συνέχεια της πρόσφατης Εντατικής Περιόδου των Μαθημάτων Ευρωπαϊκής Επικοινωνίας (Institutions Communication & European Integration), όπου -μεταξύ άλλων- είχαμε τη τύχη να συμμετάσχει με χαιρετισμό του προς το ECI Community ο Επιτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, στις αρχές Μαρτίου 2021, υλοποιείται μία ακόμα εντατική περίοδος του ICEI Master of Arts. .

Σε αυτή, πέραν της δομημένης συμμετοχής της διδάσκουσας και μέλους του Ευρωκοινοβουλίου MEP mag. Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, έχουμε τη τιμή των παρακάτω -δια ζώσης- συμβολών:

 

  • Χαιρετισμό  της Α΄ Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού ΚοινοβουλίουRoberta Metsola,

  • Εισήγηση του Ευρωβουλευτή και εκδότη κ. Γιώργου Κύρτσου, με θέμα τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό και τη διαδικασία / ρόλο των Ευρωβουλευτών.

  • Εισήγηση της Επικεφαλής της Μονάδας Εξωτερικών Σχέσεων της Υπηρεσίας Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPRS) κας Έλενας Λαζάρου, σε σχέση με την Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τον ρόλο της στο Έργο της Ευρωβουλής / Ευρωβουλευτών.

 

Στο ίδιο module εκκινεί η ενότητα του mag. Σπύρου Καπράλου ενώ συμμετέχει ως Διακεκριμένος Καλεσμένος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών,  Γιάννη Σμυρλής, επικεφαλής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας 

 

Το Σάββατο ολοκληρώνεται με την εξαιρετικής συγκρότησης Εισήγηση του δρ. Γιώργου Αρχόντα που συστηματοποεί την γνώση μας στους Ευρωπαίκούς Θεσμούς. Ο κ. Αρχόντας αποτελεί την πιο πρόσφατη "μεταγραφή"  του Ινστιτούτου και κρίνοντας από την άτυπη ανάδραση των φοιτητών, το Μάθημά του ξεπερνά τα απαιτούμενα της Ακαδημαϊκότητας και αποτελεί καθημερινή απαραίτητη γνώση για τον Εγγράματο Ευρωπαίο Πολίτη.

 

Το Ινστιτούτο ανακοινώνει επίσης τα  διθυραμβικά σχόλιά που έλαβε για την Ενότητα του δρ. Καμπουράκη (Κυριακή Πρωί). Δεν αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο υπογραμμίζεται πως πρόκειται για πρωτότυπο υλικό που καθιστά την διεπιστημονικότητα και ευρυμάθεια του Διδάσκοντος 'συνεκτικό ιστό' μεταξύ κοινωνικών επιστημών και τεχνολογίας-επιστημών Φύσης. Σε αρμονία με τους καταστατικούς άξονες του ECI.

 

Τελευταίο, αλλά μακράν του ύστατου, θυμίζουμε την τελευταίαδημοσίευσητου Ακαδημαϊκού Διευθυντή του ECI δρ. Χαράλαμπου -Μπάμπη- Τσέκερη.

Στα στιβαρά ακαδημαϊκά 'χέρια' του κ. Χ.Τ. υλοποιείται η 'απαιτητική' περίοδος της Κυριακής το απόγευμα.

Θερμή σύσταση του διδάσκοντα για προετοιμασία, το  "The Age of Surveillance Capitalism" του καθ. κοινωνικής ψυχολογίας του Χάρβαρντ Σοσάνα Ζούμποφ.

 

Με τη τρέχουσα εντατική περίοδο, ολοκληρώνεται το Module 02, διάρκειας πλέον των 56 συμβατικών ωρών παρακολούθησης που οι ομάδες φοιτητών του ECI έφεραν εις πέρας online μέσα σε 17 ημέρες.

 

Share it

Επικοινωνία

Artemidos 6 & Epidavrou,
GR-151 25 Maroussi,
GREECE

Αναζήτηση