Αντικείμενο Σπουδών: Ποιοτική Δημοσιογραφία & Νέες Τεχνολογίες

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΠΜΣ) QJNT M.A. (QualityJournalism & New Technologies, Master of Arts) αποτελεί δράση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας. Το Πρόγραμμα διαθέτει ISO, είναι διαβαθμισμένο 'ισότιμο" (ΔΟΑΤΑΠ) και έχει βραβευθεί από την ανεξάρτητη επιτροπή που εισηγείται ετησίως τα Βραβεία του Ιδρύματος για την Προαγωγή της Δημοσιογραφίας Α.Β. Μπότση.

Η πρωτοβουλία για Μεταπτυχιακές Σπουδές Δημοσιογραφίας / Επικοινωνίας με Εστίαση στις Νέες Τεχνολογίες βασίστηκε τις παρακάτω διαπιστώσεις:

Η καλπάζουσα αλλαγή του δημοσιογραφικού τοπίου στην χώρα μας, με την προσθήκη των μη κρατικών οπτικοακουστικών μέσων την δεκαετία του '90 και των νέων τεχνολογιών (Διαδίκτυο, Ευρυζωνικές, Σύγκλιση Τεχνολογιών κ.ά.), έχει αλλάξει εκ θεμελίων τους τρόπους παραγωγής περιεχομένου / επικοινωνίας δημιουργώντας ανάγκες για μία σύνθετη δημοσιογραφική παιδεία και για επικοινωνητές με πολύ πλατύτερες γνώσεις, τεχνολογική εγγραματοσύνη και ευσυνειδησία.

Σε σχέση με την υπάρχουσα εκπαίδευση των «επικοινωνητών» στην Ελλάδα (σχολές ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας) το ΕCI (QJNT M.A.) εστιάζει σε εφαρμοσμένη γνώση, και αξιοποιεί/συνδυάζει το ακαδημαϊκό δυναμικό των επιστημών Γλώσσας, Επικοινωνίας και Πληροφορικής (ICT). Επίσης ενσωματώνει γλωσσικές τεχνολογίες, διαθέσιμες μέσω των πόρων των συνιστώντων μερών της Συνέργειας.

Πέραν των νέων σε ηλικία πτυχιούχων (με πρώτο πανεπιστημιακό πτυχίο επιπέδου π.χ. Bachelor) υπάρχουν αρκετά στελέχη του Οπτικοακουστικού τομέα και της Επικοινωνίας/Δημοσιογραφίας που έχουν πτυχία κοινωνικών επιστημών και επιθυμούν παιδεία / μεταπτυχιακό τίτλο συναφή με το επαγγελματικό τους αντικείμενο, διευρύνοντας μάλιστα την εξοικείωσή τους με τις Νέες Τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα Master of Arts στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες, είναι δίγλωσσο, στα Ελληνικά / Αγγλικά. Ο ιδανικός υποψήφιος κατέχει τα τυπικά προσόντα, πθανώς έχει ιδιότητα μέλους Επαγγελματικής Ένωσης της Επικοινωνίας / Δημοσιογραφίας, έχει πετυχημένη επαγγελματική θητεία ή καλές επιδόσεις στο πρώτο του πτυχίο, μιλάει καλά Αγγλικά και κρίνεται θετικώς κατά την σχετική συνέντευξη.

Το πρόγραμμα διαρκεί 2 χρόνια (4 τετράμηνα και πτυχιακή εργασία) και η εκκίνηση / ολοκλήρωσή του γίνονται στις εγκαταστάσεις του DUK, στο Krems (Vienna). Τα υπόλοιπα μαθήματα εκτελούνται στην Αθήνα (αίθουσες και στούντιο του ΙΕΛ / Ε.Κ. "Αθηνά", στο Μαρούσι και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου). Για την διευκόλυνση των φοιτητών-στελεχών καθώς και των εργαζομένων, τα μαθήματα γίνονται με εντατικά modules από το πρωί έως αργά το απόγευμα, Πέμπτη με Κυριακή, μία εβδομάδα τον μήνα. Εναλλακτική εκδοχή (εφόσον υπάρξουν δύο τμήματα επιτυχόντων υποψηφίων) είναι δύο εντατικές περίοδοι την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα, μία την Παρασκευή το απόγευμα και μία το Σάββατο πρωί. Στους ενδιάμεσους χρόνους οι φοιτητές αναλαμβάνουν ασκήσεις / εφαρμοσμένες αναθέσεις που εκτελούν με την συνδρομή των υπηρεσιών και των εργαστηρίων των Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικονωνίας.

Διαβάστηκε 139849 φορές

Share it

Επικοινωνία

Artemidos 6 & Epidavrou,
GR-151 25 Maroussi,
GREECE

Αναζήτηση